Rintojen suurennus

Rintojen suurennusleikkauksessa rintoja muotoillaan asentamalla niihin silikonista valmistetut rintaimplantit, jotka muokkaavat rintoja oman kokonsa ja mallinsa verran. Rintojen suurennus saattaa korjata myös hyvin lieviä epäsymmetrioita rintojen koossa.

Rintojen suurennus suoritetaan ensisijaisesti nukutuksessa. Vain erityistilanteissa se tehdään paikallispuudutuksessa, kuten lääketieteellisestä esteestä (nukutukselle) johtuen tai potilaan voimakkaan nukutuspelon vuoksi. Leikkausta ennen edellytetään verikoetta ja rintojen tutkimusta, joka tyypillisesti tehdään ultraäänellä. Toisinaan tarpeen on myös ekg-tutkimus.

Implantit

Rintoihin asennettavia implantteja on anatomisesti muotoiltuja, eli pisaran mallisia ja pyöreitä, suunnilleen puolipallon muotoisia. Anatomiset implantit jäljittelevät rinnan omaa mallia, eli ovat yläosastaan litteämpiä ja alhaalta täyteläisiä. Pyöreän malliset implantit muokkaavat rintoja pyöreämmiksi ja tuovat rintojen yläosaan muhkeutta. Eri merkkisiä implantteja on olemassa paljon. Meidän valikoimasta löydät kaikki johtavat implanttimerkit kuten Motiva, Nagor, Sebbin, Polytech, Mentor ja B-Lite. Valikoimissa on sekä pinnaltaan karhennettuja, että sileitä implantteja. Kaikki nämä merkit ovat CE-hyväksyttyjä ja antavat ikitakuun kestävyytensä puolesta koskien normaalielämää harrastuksineen.

Asennustavat implanteille

Silikoni-implantit voidaan asentaa useilla eri leikkaustekniikoilla. Tyypillisin näistä on viilto rinnan aluspoimuun, sillä tällöin arpi jää parhaiten näkymättömiin ja leikkausalueeseen päästään tekemään suoraan paikkaa implantille, ns. implanttitaskua. Implantit voidaan asentaa myös nännipihan kautta, jolloin nänni irrotetaan ja sitä mahdollisesti hieman muotoillaan ennen takaisin kiinnittämistä. Tässä tavassa arvet jäävät yleensä kauniisti nännien ympärille, kohtaan, jossa ihon väri vaihtuu, sekä saadaan esimerkiksi pienemmät nännipihat, mutta tämä tapa saattaa vaikuttaa mahdollisiin tuleviin imetyksiin sekä nännien tuntoon. Konsulttisi kanssa voit keskustella tarkemmin asian plussat ja miinukset. Joskus on myös perusteltua asentaa implantit kainalon kautta. Tällöin viillot tehdään kainaloihin joista implantit ujutetaan paikoilleen , mutta tämä menetelmä vaatii ”käytävän” tekemistä kainaloista rintoihin ennen kuin varsinainen implanttitasku päästään tekemään, joka hieman pitkittää toipumista. Myös arvet erottuvat helpommin.
Kun implanttitasku on tehty, tapahtuu proteesien (silikoni-implantti) paikalleen laitto. Tämä voidaan tehdä siten, että implanttitasku on tehty rintarauhasten alapuolelle, mutta rintalihas on jätetty ehjäksi, eli proteesit asennetaan rauhasten ja lihaksen väliin. Tätä kutsutaan ”lihaksen päälle” – asennustavaksi. Edellä mainitussa tavassa voidaan käyttää lihaskalvoa lisätuen saamiseksi. Toinen tapa on avata rintalihasta poikkisuuntaan hieman, niin että proteesin yläreuna saadaan ujutettua lihaksen alle. Tämä on ns. ”osittain lihaksen alle” –asennustapa. Joskus harvoin proteesit voidaan asentaa myös kokonaan rintalihaksen alle.

Rintojen epäsymmetrian korjaus implantoinnin yhteydessä

Rintojen pieniä epäsymmetrioita korjataan yleensä valitsemalla potilaalle erikokoiset ja/tai – profiiliset implantit. Suurempia kokoeroja voidaan korjata yhdistelemällä eri rintaleikkaustekniikoita, esimerkiksi toista rintaa suurennetaan implantilla ja toista pienennetään ja kohotetaan. Epäsymmetrioiden korjauksissa saadaan suurta parannusta aikaan, mutta on epärealistista odottaa, että tilanne korjaantuisi millimetrin tarkkuudella.  

Mikäli nännit esimerkiksi ennen leikkausta olivat rintojen ulkoreunoilla, pelkkä implantointi ei korjaa tuota tilannetta. Samoin mahdollinen nännien eritasoisuus on pelkän implantoinnin jälkeen todennäköisesti lähtötilannetta vastaavalla tasolla.

Rintojen kohotus ja/tai pienennysleikkaus

Liian suuret rinnat saattavat aiheuttaa ryhtivikoja, niska- hartiakipuja, sekä rajoittaa liikunta ja harrastusmahdollisuuksia. Rintojen pienennysleikkaus helpottaa näitä oireita ja parantaa rintojen ulkonäköä. Leikkauksessa rinnoista muotoillaan pienemmät ja kevyemmät ja niitä myös kohotetaan. Samalla voidaan tasoittaa mahdollista epäsymmetriaa ja pienentää nännipihan kokoa.

Rintojen pienennys ja kohotus suoritetaan aina nukutuksessa. Toimenpidettä edeltää terveydentilan kartoitus, jossa kysytään kaikki lääkityksesi, allergiasi ja sairautesi. Verikokeessa käynti on välttämätön ja toisinaan myös rintojen ultraääni- tai mammografiatutkimus. Erityisesti hieman iäkkäämmille potilaille suositellaan myös ekg-tutkimusta, samoin jos on aiemmin todettuja ongelmia sydämen toiminnassa.

Millainen itse toimenpide on?

Leikkaustekniikoita on useita. Tekniikan valinta riippuu pienennys- ja kohotustarpeesta. Yleisin tapa on tehdä viillot nänninpihojen ympärille ja siitä alaspäin, muistuttaen hieman isoa vanhanaikaista avaimenreikää. Nänni irrotetaan ja sen alapuolelta poistetaan tarpeellinen määrä ihoa ja kudosta, jonka jälkeen nänni kiinnitetään ylemmäs uudelle paikalle ja haava suljetaan. Arvesta muodostuu ns. ankkuriarpi, jossa nännien ympäriltä menee suora arpi alas rintapoimuun, jossa se tekee kaaren.

Toinen tyypillinen tapa on ”Benellin tapaan”, jolloin arvet tulevat vain nännien ympärille, mutta tätä keinoa ei voi käyttää mikäli korjattavaa on paljon.
Voimakkaiden epäsymmetrioiden korjauksissa saatetaan samanaikaisesti käyttää eri tekniikoita, jotta lopputulos olisi mahdollisimman symmetrinen. Kuitenkin on hyvä muistaa, että tässäkään tapauksessa lopputulos ei välttämättä ole millilleen saman kokoinen, vaikka onkin hyvin lähellä täyttä symmetriaa.

Leikkauksen jälkeen

Heti leikkauksen jälkeen leikkausalue on turvonnut. Rinnat ovat pinkeät ja kipeät ja niissä tuntuu tyypillisesti melko voimakasta painetta. Turvotus kerääntyy yleensä melko epäsymmetrisesti, jolloin toinen rinta saattaa olla suurempi kuin toinen ja nännien sijainti voi olla aivan eri tasolla. Tämä tilanne vaihtelee ensimmäisten toipumisviikkojen aikana kudosnesteen määrän ja sijainnin vaihdellessa rinnoissa. Mustelmia saattaa myös esiintyä. Rintojen tuntohäiriöt ovat myös tilanteeseen kuuluvia tuntemuksia. Koon muutoksen entiseen nähden voi todeta siis heti, mutta muu asettuminen, pehmeneminen, arpien vaaleneminen ja tunnon normalisoituminen on kuukausien, jopa yli vuoden prosessi.

Liikunta ja saunominen leikkauksen jälkeen

Treenaaminen, saunominen ja kaikenlainen verenkiertoa kiihdyttävä, hikoilu ylipäätään, on kiellettyä ensimmäiseen jälkitarkastukseen, eli haavakontrolliin asti. Mikäli haavakontrollissa kaikki on hyvin, voi edellä mainittuihin asioihin saada hieman vapautuksia. Painavat nostot, äkkinäiset riuhtaisut sekä kova treeni ovat kuitenkin kiellettyjä ensimmäiset 2 kuukautta rintaleikkauksen jälkeen. Täyttä liikuntakieltoa ei ole näin pitkään, mutta ensimmäisen jälkitarkastuksen yhteydessä saat tarkat ohjeet, joiden puitteissa voit hieman aktivoitua ilman että vahinkoa tapahtuu lopputulokselle.

Sairausloma

Sairausloman tarve kevyestä työstä on yleensä muutamasta päivästä noin viikkoon. Ensimmäisellä viikolla leikkauksen jälkeen esiintyy tyypillisesti lämmön sahaamista, jopa jokunen kovakin kuumepiikki, voimakkaita väsytyskohtauksia sekä melko voimakkaita kipuja. Tällöin on hyvä olla rauhassa kotona toipumassa. Raskaasta työstä on oltava poissa pitempään, sairausloman tarpeesta kannattaa keskustella tapauskohtaisesti konsultaatiossa.

Maksuton konsultaatio

Maksuton konsultaatio on saatavilla useilla eri paikkakunnilla. Yrityksellämme on vakituisia toimipisteitä ympäri Suomea, mutta kierrämme konsultaatiokiertueilla myös muilla paikkakunnilla. Kiertueista ilmoitamme Facebook ja Instagram sivuillamme. Konsultaatiossa katsotaan nykytilanne, otetaan kuvat ja mitat, kuunnellaan toiveitasi ja kerrotaan toimenpide prosessin kulusta. Tapaamisessa on myös mahdollista sovitella eri kokoisia sovitusimplantteja, jotka antavat osviitan tulevasta ulkonäöstä (mikäli suunnitteilla on rintojen suurennusleikkaus).

Saat mukaasi tietoa paperilla, konsulttisi yhteystiedot ja luonnollisesti tarkan hinnan. Tähän varataan aikaa noin tunti – puolitoista, eikä tämä käynti sido sinua toimenpiteeseen mitenkään. Saat kuitenkin tietoa niin kattavasti, että pystyt punnitsemaan asian loppuun. Konsulttisi myös vastaa mielellään tapaamisen jälkeen mieleesi tuleviin kysymyksiin.

Mitä toimenpiteen hintaan kuuluu?

  • itse toimenpide nukutuksineen
  • mahdolliset implantit
  • heräämöoleskelu ja kipulääkkeet
  • ateriat ja laivamatkat molempiin suuntii, paluumatkalle varaamme hytin.
  • kuljetukset Viron puolella satamasta klinikalle ja takaisin
  • tukiliivit
  • alkupäivien kipulääkkeet kotiin ja mahdollisesti tarvittavat antibiootit
  • Suomessa jälkitarkastus noin 14 vrk kuluessa toimenpiteestä, sen jälkeen jälkitarkastukset 3 kk, 6 kk ja 12 kk kuluttua. Kuitenkin siten, että nuo käynnit ensimmäistä lukuun ottamatta ovat suositeltavia, eivät pakollisia. Voit olla yhteydessä sekä tulla näytille toimipisteisiimme myös näiden suositusten ulkopuolelta niin usein kuin koet tarpeelliseksi.
  • Kattava jatkohoito Suomen puolella. Tiimimme koostuu sairaanhoitajista ja lääkärin sekä leikkauksen suorittaneen yksikön taustatuesta. Tämän johdosta ohjeet ja tuki on aina saatavilla ja sinulla on koko prosessin ajan turvallinen ja huolehdittu olo.
  • Kirurgin vastuu työstään.

Lisämaksua vastaan sairaalan tilan salliessa on mahdollista saada oma saattaja sairaalaan. Tiedustele tästä omalta konsultiltasi.

Kaksi sairaalaa Virossa

Vuodesta 2008 lähtien meillä on ollut toimiva yhteistyö Fertilitas yksityissairaalan kanssa. Fertilitas on 1993 perustettu sairaala ja onkin alallaan Viron vanhin. Fertilitaksessa on neljä leikkaussalia, joita on ajanmukaistettu laitteistoltaan jatkuvasti, viimeisin leikkaussali uudistus valmistui vuonna 2014 ja on huippumoderni. Heräämö on ajanmukainen ja hoitohenkilökunta ammattitaitoista. Vuodepaikkoja sairaalassa on yhteensä 70 ja jokaisessa potilashuoneessa on kaksi vuodepaikkaa, oma kylpyhuone, televisio, pieni jääkaappi ja wi-fi.
Toinen yhteistyösairaalamme on 2017 valmistunut Kotka – sairaala, jossa saat rauhallista ja potilaslähtöistä hoitoa, ravintolasta tuotua ruokaa kauniisti tarjoiltuna sekä avuliaat, lempeät sairaanhoitajat – hienon hotellin tasoisissa puitteissa.
Kummastakin sairaalasta löydät kuvia galleriastamme ja konsulttimme auttavat sinua mielellään valinnassa.

DIAMOND CLINIC
HELSINKI

Juutinraumankatu 6
00220 Helsinki
Finland

DIAMOND CLINIC
TAMPERE

Kuninkaankatu 31
33200 Tampere
Finland

DIAMOND CLINIC
TURKU

Maariankatu 2
20100 Turku
Finland

DIAMOND CLINIC
VAASA

Kauppapuistikko 16 A 3. krs
65100 Vaasa
Finland

DIAMOND CLINIC
SEINÄJOKI

Kalevankatu 5 A
60100 Seinäjoki
Finland

DIAMOND CLINIC
LAPPEENRANTA

Laurantie 1
53100 Lappeenranta
Finland