Peniksen pidennysleikkaus

Kirurgisin toimenpitein penistä on mahdollista pidentää noin 3-5 cm. Noin kolmannes miehen peniksestä sijaitsee kehon sisässä eikä ole näinollen nähtävissä. Tätä osaa hyväksikäyttäen on ulkopuolista sukuelintä mahdollista pidentää. Saavutettava pituus on yksilöllinen ja riippuu useista tekijöistä. Tyypillisesti mitä pienempi penis, sitä suurempi on todennäköisesti myös kehon sisässä oleva osa, joten ero lähtökohtaan nähden on huomattavampi.

Mikäli nivusten alueella on paljon rasvaa, se saattaa peittää osan peniksestä. Tällaisessa tapauksessa toimenpide on mahdollista tehdä yhdessä rasvaimun kanssa ja siten kasvattaa peniksen visuaalista pituutta.

Leikkauksessa tehdään viilto vaakasuoraan, jotta se jää häpykarvojen alle peittoon. Sen jälkeen katkaistaan osa häpyluuta ja penistä yhdentävistä jänteistä, jotta voidaan vapauttaa peniksen kehon sisässä oleva osa. On huomioitava, että nämä jänteet vaikuttavat sukuelimen erektion suuntaan. Venyminen tapahtuu toimenpiteen jälkeen painovoiman avulla. Myös erilaisia apukeinoja venymisen maksimoimiseen on
mahdollista käyttää, näistä saa ohjeita toimenpiteen jälkeen.

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnostoimenpiteellä on mahdollista kasvattaa penistä jopa 50%:n verran paksummaksi niin lepotilassa kuin erektiossa. Toimenpide tehdään rasvansiirron avulla. Ensin rasvaa imetään vatsan tai reisien alueelta, jonka jälkeen seuraa rasvan puhdistus- ja lajitteluvaihe, jossa erotellaan rasva ja kantasolut.  Saatu aines ruiskutetaan penikseen. Koska ruiskuneulat ovat pienikokoisia, ei niistä jää alueelle näkyvää haavaa tai arpia.Siirrettävän rasvan määrän määrittelee ihon joustavuus ja muut fysiologiset ominaisuudet. Mikäli rasvaa halutaan siirtää enemmän, on mahdollista tehdä toinen rasvansiirto 3-6 kuukauden kuluttua.

Vaginoplastia

Vaginoplastia, eli emättimen ja häpyhuulten pienennysleikkaus on naisen intiimialueen toimenpide. Iän tuomia muutoksia tapahtuu myös naisen emättimessä: kudokset menettävät elastisuuttaan ja lihakset veltostuvat. Synnytykset ja etenkin synnytyksen aikaiset repeämät saattavat lisätä löysyyttä. Tämä on hyvin yleinen ja monelle häiritsevä ongelma. Myös perintötekijät saattavat vaikuttaa ongelman syntyyn.

Leikkauksessa emättimen sisäpuolelta poistetaan veltostunutta kudosta. Tämä parantaa emättimen tiukkuutta. Myös häpyhuulia voidaan muotoilla. Ongelmat alueella ovat hyvin yksilöllisiä ja siten myös jokainen leikkaus on erilainen. Leikkaus kestää keskimäärin tunnin ja se tehdään yleisimmin nukutuksessa. Leikkauksessa käytetään sulavia tikkejä.

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet heräämössä nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Mikäli toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa, voit kotiutua jo illalla. Jos leikkaus on tehty nukutuksessa, vietät ensimmäisen yön klinikalla. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa. Turvotusta ja mustelmia voi esiintyä hieman ja niiden paraneminen kestää yleensä 2-3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo noin viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä
liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikuskelu edistää huomattavasti parantumista.

Riskit ja komplikaatiot

* Tulehdus:
Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on kuitenkin lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa.

* Tuntohäiriöt
:
Joskus leikkausalueen pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset ovat väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

DIAMOND CLINIC
HELSINKI

Juutinraumankatu 6
00220 Helsinki
Finland

DIAMOND CLINIC
TAMPERE

Kuninkaankatu 31
33200 Tampere
Finland

DIAMOND CLINIC
TURKU

Maariankatu 2
20100 Turku
Finland

DIAMOND CLINIC
VAASA

Kauppapuistikko 16 A 3. krs
65100 Vaasa
Finland

DIAMOND CLINIC
SEINÄJOKI

Kalevankatu 5 A
60100 Seinäjoki
Finland

DIAMOND CLINIC
LAPPEENRANTA

Laurantie 1
53100 Lappeenranta
Finland