Kasvojen kohotus

Kasvojen kohotus on plastiikkakirurginen toimenpide, jossa kasvojen ihoa kiristetään ja ylimääräistä ihoa poistetaan. Muun muassa vanheneminen ja huonot elintavat löystyttävät kasvolihaksia ja ihoa. Kasvojen kohotuksella pystytään vähentämään näiden ulkonäköä vanhentavaa vaikutelmaa.

Kasvojenkohotuksella korjataan kasvojen alaosaan ja leukaperien alueelle syntyneitä ikämuutoksia. Usein alakasvojenkohotuksen yhteydessä tehdään myös kaulankohotus, jossa leuan alle syntyneet ”heltat” korjataan. Tarvittaessa leuanaluslihaksen keskireunat ommellaan yhteen pienestä leuan alle tehdystä viillosta. Lihaksen takareuna tuetaan ylös, korvan takaosan suuntaisesti.

Kasvojen- ja kaulankohotus tehdään yleensä nukutuksessa. Arvet sijoitetaan niin, että korvan takana ne jäävät piiloon ja korvan etureunassa sijaitsevat ohuet arvet vaalenevat nopeasti. Kasvojenkohotusleikkaukseen on mahdollista tarvittaessa yhdistää myös silmäluomileikkaus.

Kasvojen- tai kaulankohotusleikkauksen jälkeen ollaan yksi yö sairaalassa ja seuraavana päivänä pääsee kotiin.Parin viikon ajan tulee välttää fyysistä rasitusta, kumartelua sekä ensimmäinen viikko nukkua sängynpääty kohoasennossa. Leikkauksen jälkeen käytetään tukisidettä varmistamaan hyvä lopputulos.

Mustelmaa ja turvotusta saattaa esiintyä 2-3 viikon ajan leikkauksen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua leikkauksen jälkeen. Tunnon palautuminen toimenpiteen jälkeen on yksilöllistä, se voi viedä muutamasta viikosta yli puoleen vuoteen. Suoraa aurinkoa leikkausarville tulee välttää ensimmäinen vuosi toimenpiteestä.

Silmäluomien leikkaus

Kudosten vanheneminen aiheuttaa jossain elämänvaiheessa ulkonäön muutoksia. Muutokset syntyvät kudosten kimmoisuuden vähentymisen ja löystymisen seurauksena. Iän myötä yläluomeen muodostuu poimu, joka voi laskeutua ripsien päälle ja pienentää näkökenttää. Alaluomien alueella silmäkuopan rasva työntyy luomen lihaskerroksen alle ja aiheuttaa pullottavan alaluomen, samoin voi tapahtua myös yläluomessa.

Silmäluomien leikkaus tehdään yleensä paikallispuudutuksella, joten asiakas voi palata kotiin samana päivänä.Välittömästi leikkauksen jälkeen silmien päälle laitetaan kylmäpussilaput, jotka estävät turvotusta ja kudosvuotoa. Leikkauksen jälkeen voi tuntua vähäistä kipua, joka hoituu kevyellä  kipulääkityksellä.

Ylä- tai alaluomessa oleva ommel poistetaan seitsemäntenä leikkauksen jälkeisenä päivänä. Ensimmäisen viikon ajan luomissa on turvotusta ja jonkin verran mustelmaa. Mustelmat katoavat kokonaan 2-3 viikossa. Haava paranee normaalisti lähes näkymättömäksi muutamassa kuukaudessa. Jokainen asiakas paranee eri tahtiin, mutta aina kannattaa varautua siihen, että lopputuloksen näkyminen kestää aina vähintään useita viikkoja.

Nenäleikkaus

Nenän leikkaukset suunnitellaan aina yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti. Vastaanotolla nenästä otetaan kuvat plastiikkakirurgille tarkkojen ohjeiden mukaan, myös koko kasvot kuvataan. Asiakkaan terveydentila ja elintavat kartoitetaan esitietolomakkeella. Näiden tietojen perusteella saadaan toimenpiteelle
hinta plastiikkakirurgilta. Hinta sisältää aina laivaliput, kuljetukset sairaalaan ja takaisin satamaan Viron puolella, oleskelun aterioineen ja lääkityksineen sairaalassa sekä jälkihoidon Suomessa.

Käytettävä leikkaustekniikka riippuu siitä, minkälainen nenän uudelleenmuotoilu on kyseessä. Nenän selkää voidaan yleensä korottaa luu- tai rustosiirteellä. Mikäli puolestaan nenän selkää tai siinä olevaa kyömyä halutaan madaltaa, korjaustoimenpiteessä viilataan tai taltataan haluttu määrä luuta ja rustoa pois. Nenän selkää voidaan kaventaa taittamalla luisen holvin reunoja sivuilta sisäänpäin minkä jälkeen rakenne tuetaan rustosiirteillä. Nenän kärjen muotoa ja korkeutta voidaan muuttaa leikkaamalla, ompelemalla ja taivuttamalla nenän sierainten ympärillä kiertäviä rustoja.

Nenäleikkauksissa toipumisaika on normaalisti noin 2 – 3 viikkoa, joten leikkauksen ajankohta on syytä valita huolellisesti. Toipumisaika on yleensä töistä poissaoloaikaa ja sosiaalisen elämän kannalta rajoitteista. Ensimmäisen viikon ajan pidetään nenälastaa ja teippauksia, jotka poistetaan yleensä viikon kuluttua leikkauksesta samaan aikaan ompeleiden kanssa. Nenäleikkauksen lopulliset tulokset nähdään yleensä vasta noin puolen vuoden kuluttua.

DIAMOND CLINIC
HELSINKI

Juutinraumankatu 6
00220 Helsinki
Finland

DIAMOND CLINIC
TAMPERE

Kuninkaankatu 31
33200 Tampere
Finland

DIAMOND CLINIC
TURKU

Maariankatu 2
20100 Turku
Finland

DIAMOND CLINIC
VAASA

Kauppapuistikko 16 A 3. krs
65100 Vaasa
Finland

DIAMOND CLINIC
SEINÄJOKI

Kalevankatu 5 A
60100 Seinäjoki
Finland

DIAMOND CLINIC
LAPPEENRANTA

Laurantie 1
53100 Lappeenranta
Finland