Rasvaimu

Rasvasolujen määrä lisääntyy ihmisellä puberteettiin saakka, jonka jälkeen solujen määrä pysyy suunnilleen ennallaan. Lihomisen tai laihtumisen myötä nämä olemassa olevat rasvasolut suurenevat tai pienenevät. Rasvaimussa rasvasoluja poistetaan kirurgisin keinoin. Diamond Clinicin kautta tapahtuvissa rasvaimuissa käytetään WAL-tekniikaa. WAL-tekniikka (water-assisted liposuction; vesisuihkuavusteinen rasvaimu) on uusin menetelmä, jossa imukärjestä tuleva nestesuihku ensin puuduttaa kudokset tasaisesti ja sitten toimii apuna rasvasoluja irrottaen. Vesisuihku irrottaa rasvan hellävaraisesti verrattuna perinteiseen rasvaimuun. WAL-imulla on useita etuja verrattuna perinteiseen rasvaimuun. Kivut ovat maltillisemmat, jolloin laajempienkin alueiden käsittely on mahdollista. WAL-imun jälkeen potilaat toipuvat nopeammin, kudosvauriot jäävät huomattavasti vähäisemmiksi ja mustelmat maltillisemmiksi sekä päästään tasaisempiin tuloksiin kuin perinteisellä tekniikalla. Kun ihon alla olevaa rasvakudosta muotoillaan, aiheutetaan ihoon lievä kutistava vaikutus. Yhdellä kerralla on mahdollista poistaa n. 0,5 – 6 litraa rasvakudosta.

Toimenpiteen tulos on periaatteessa pysyvä. Ikääntyminen kuitenkin vähentää ihon kimmoisuutta ja tulos saattaa siten kärsiä. Paras tulos saadaan henkilöllä, jolla ihon kimmoisuus on tallella eikä ihoalueelle ole vielä syntynyt kuoppaisuutta.

Vatsapeitteiden kiristysleikkaus

Vatsanpeitteiden muotoiluleikkauksessa poistetaan vatsasta ihoa sekä mahdollista rasvakudosta. Roikkuvan nahan syynä voivat olla voimakas laihduttaminen, rajut painonvaihtelut tai toistuvat raskaudet. Mikäli vatsanpeitteet roikkuvat vain vähän, rasvaimu saattaa olla muotoiluleikkausta parempi vaihtoehto.

Vatsanpeitteiden kiristysleikkaus suoritetaan aina nukutuksessa. Nukutuksen jälkeen leikkausviilto tehdään poikittain alavatsaan sekä navan ympärille. Ihoa nostetaan ja irrotetaan alla olevista lihaksista. Samalla poistetaan ylimääräinen iho ja rasvakudos sekä muotoillaan uusi napa. Tarvittaessa vatsan lihaksia ja lihaskalvoja kiristetään. Haavoille asetetaan ompeleet, dreenit ja siteet. Keskiverto vatsan muotoilu kestää noin 2 tuntia.

Potilas viedään leikkauksen jälkeen heräämöön, jossa vointia seurataan niin kauan kuin se on tarpeellista. Tämän jälkeen potilas siirretään takaisin osastolle. Leikkauksen jälkeen kipuja lievitetään tehokkaalla kipulääkityksellä ja potilas yöpyy sairaalassa vähintään yhden yön tarkkailussa. Ennen kotiutusta plastiikkakirurgi tarkistaa vielä käsitellyn alueen.

Toimenpiteestä paranemiseen kuuluvat mustelmat, turvotus ja epämiellyttävät tuntemukset vatsassa. Haavakontrolli on 10–14 päivän kuluttua toimenpiteestä ja tällöin poistetaan kaikki ei-sulavat ompeleet sekä tarkistetaan että toipuminen on alkanut normaalisti.

Vatsan muotoilusta paraneminen vaatii malttia ja kärsivällisyyttä. Konkreettisen muutoksen huomaa heti, sillä ylimääräinen iho on poissa, mutta turvotus kestää useita kuukausia. Paranemisaika riippuu suuresti iästä, terveydentilasta ja elintavoista. Lopullisen lopputuloksen näkymiseen menee yleensä useita kuukausia ja siksi seuraava jälkitarkastus tehdäänkin vasta 6 kk toimenpiteen jälkeen. Kuukauden ajan vältetään raskasta liikuntaa, saunomista, uimista ja auringonottoa. Lisäksi toimenpidealue tuetaan kuukauden ajaksi napakalla tukiliivillä. Sairaalasta saa mukaansa lääkkeitä kivunlievitykseen sekä antibiootit.

Rasvansiirto

Rasvansiirrolla on mahdollista muotoilla kehoa varsin tehokkaasti. Tässä toimenpiteessä toisaalta pois imettyä rasvaa käytetään kehon toisen osan kasvattamiseen. Esimerkiksi vatsasta imetyllä rasvalla voidaan muotoilla rintoja suuremmiksi.

Rasvasolut poistetaan hellävaraisesti vesisuihku rasvaimun (WAL-tekniikka) avulla, jolloin seoksessa on mukana infiltraationesteeksi kutsuttua ylimääräistä nestettä, joka muodostaa noin 25–30 % siirretystä rasvakudoksesta. Tämän johdosta siirretyn rasvakudoksen luomat muodot vähentyvät muutamana toimenpidettä seuraavana päivänä noin 25–30 %, eli siirrettyjen rasvasolujen mukaan jääneen ylimääräisen nesteen verran. Lopullinen tulos antaa odottaa itseään muutaman kuukauden ja arviolta noin 50 % siirretyistä rasvasoluista luo pysyvän, siirron tarkoituksena olleen kohottavan muutoksen. Tämä tarkoittaa sitä, että siirrossa on huomioitava, että kehoon jää vain hieman yli puolet siirretystä määrästä, joka koostuu rasvasta ja infiltraationesteestä. Rintojen suurennuksessa kuppikoon kasvun on realistista odottaa olevan noin ½-1:n koon verran. Jos tavoitteena on saada aikaan suurempi kasvu, tarvitaan lisäksi toinen tai mahdollisesti myös kolmas hoitokerta.

Myös pakaroita voidaan muotoilla rasvansiirrolla.

Konsultaatio ennen vartalonmuokkaustoimenpidettä

Konsultaatiokäynnillä saat selville onko itse ajattelemasi toimenpide sinulle oikea ja toivotun lopputuloksen tuottava ja mitä tuolla toimenpiteellä voidaan saada aikaan. Konsultaatiossa kerrotaan leikkauksen kulusta, mahdollisista riskeistä, jälkihoidosta, leikkaukseen valmistautumisesta, sairaalasta ja henkilökunnasta sekä selvitetään taustatietosi, terveydentilasi ja toivomuksesi lopputuloksen suhteen.
Tapaamisessa otetaan myös mitat ja kuvat kirurgia varten, jotta hän voi antaa oman suosituksensa tehtävästä toimenpiteestä sekä mielipiteensä tilanteesta. Konsultaation aikana saat vastauksen kaikkiin kysymyksiisi ja saat konsulttisi suorat yhteystiedot, jotta saat jatkossa tavoitettua hänet mutkattomasti.

Diamond Clinicin toimenpiteet tehdään joko vuonna 2017 valmistuneessa uudessa huippumodernissa ja tyylikkäässä yksityissairaalassa, jossa  tunnelma on kiireetön ja potilaslähtöinen, tai  Virossa pisimpään
toimineessa yksityissairaalassa, jossa on jo erittäin kokenut rutiini esteettisten toimenpiteiden suorittamiseen. Meillä kaikkiin vartalonmuokkausleikkauksiin sisältyy aina täydellinen paketti johon
sisältyy:

  • Itse toimenpide ja anestesia
  • meno – ja paluuliput laivalla, paluumatkalle ikkunallinen hytti
  • kuljetukset Viron puolella satamasta sairaalaan ja sairaalasta satamaan
  • yöpyminen täysihoidolla
  • lääkkeet,
  • yhdet tukiliivit käsitellylle alueelle
  • neuvonta, hoidon seuranta ja jälkitarkastukset
  • mahdolliset tarvitsemasi reseptit Suomen puolen lääkäriemme toimesta.

Toimenpiteeseen lähdetään aamulla. Tallinnassa sinua on vastassa suomea puhuva autonkuljettajamme, joka kuljettaa sinut sairaalaan. Sairaalassa saat mukavuuksilla varustetun huoneen jossa on WiFi, televisio ja oma kylpyhuone.

DIAMOND CLINIC
HELSINKI

Juutinraumankatu 6
00220 Helsinki
Finland

DIAMOND CLINIC
TAMPERE

Kuninkaankatu 31
33200 Tampere
Finland

DIAMOND CLINIC
TURKU

Maariankatu 2
20100 Turku
Finland

DIAMOND CLINIC
VAASA

Kauppapuistikko 16 A 3. krs
65100 Vaasa
Finland

DIAMOND CLINIC
SEINÄJOKI

Kalevankatu 5 A
60100 Seinäjoki
Finland

DIAMOND CLINIC
LAPPEENRANTA

Laurantie 1
53100 Lappeenranta
Finland